Nieuws

 

November/december

Intocht Stroinkslanden Enschede Intocht Beckum

Intocht Mikadoschool

September 2017 Donderdag 28 september zijn we in het kader van ons jaarlijks uitstapje op bezoek geweest bij Ziegler Brandweertechniek te Winschoten. We hebben een goede indruk gekregen van de productie van de huidige generatie en verscheidenheid van en aan brandweervoertuigen. De dag werd afgesloten met een meer dan uitstekend Chinees buffet.

September 2017 Met 3 mensen van de SHBH (Bart Methorst, Jan Leeftink en John Vulker) arriveerden we om 09.30 uur bij restaurant Kerkemeijer waar het evenement plaatsvond. Na het in ontvangst nemen van enkele bonnen en het aanwijzen van de opstellingsplaats ging het programma om 10.00 uur van start. Lees verder 

September 2017 Open bedrijvendag Op zaterdag 16 september 2017 werd er een Open Bedrijven Dag gehouden ten zuiden van Hengelo. Er deden ongeveer 45 bedrijven mee. Wij waren aanwezig op uitnodiging van Stork Thermeq. Lees verder

September 2017 De website HEEMAF mijnstadmijndorp heeft een mooi artikel geschreven over de bedrijfbrandweer van de HEEMAF. De HEEMAF (Hengelosche Electrische en Mechanische Apparaten Fabriek) beschikte vanaf 1920 over een eigen bedrijfsbrandweer. Het artikel kan je hier lezen.

September 2017 Deze oude straalpijp (periode 1925 tot 1940) werd geschonken door een particulier. Hij of zij wilde onbekend blijven, maar in ieder geval onze dank!

Juni 2017 Van Jan Haken, oud commandant van Hengelo, ontvingen wij een groot deel van zijn privecollectie zoals brandweerhelmen- en petten uit binnen- en buitenland, een verzameling stropdassen, zijn Gala uniform en een aantal tekstborden. Bedankt Jan!