Nieuws

Februari 2019
Het schiet mooi op met de achterbouw: nog in de primer en daarna afspuiten. Daarna kan de gehele afbouw starten en wordt de Ford Thames opgetuigd.

Juni 2018
Van de firma DRV uit Hoogeveen kregen we twee historische items geschonken te weten:
1 hefboombrandspuit, bouwjaar 1902 en fabricaat Bikkers & Zn uit Rotterdam en 1 slangenkar, bouwjaar en fabrikant onbekend.

Mei 2018
Ford Thames

 Januari 2018
Van een hoop schroot, naar een perfect gerestaureerde oude schuimblusaanhanger. In ruim 1 jaar tijd hebben onze jongens weer een puik staaltje vakwerk afgeleverd met weer een nieuwe aanwinst voor onze rijdende collectie. Jongens, complimenten met dit stukje vakwerk! Ook dank aan 2 sponsoren ( Thom de Jong en Nijland autoschade) voor nieuwe banden en uitdeuk- en spuitwerk van de spatborden.Ons volgende restauratieproject wordt deze hefboombrandspuit van de gemeente Sluiskil uit 1861. We hebben zoveel onderdelen opgehaald dat we misschien wel 2 pompen in originele staat kunnen terug brengen.

Intocht September 2017
Donderdag 28 september zijn we in het kader van ons jaarlijks uitstapje op bezoek geweest bij Ziegler Brandweertechniek te Winschoten. We hebben een goede indruk gekregen van de productie van de huidige generatie en verscheidenheid van en aan brandweervoertuigen. De dag werd afgesloten met een meer dan uitstekend Chinees buffet.

September 2017
Deze oude straalpijp (periode 1925 tot 1940) werd geschonken door een particulier. Hij of zij wilde onbekend blijven, maar in ieder geval onze dank!

Juni 2017
Van Jan Haken, oud commandant van Hengelo, ontvingen wij een groot deel van zijn privecollectie zoals brandweerhelmen- en petten uit binnen- en buitenland, een verzameling stropdassen, zijn Gala uniform en een aantal tekstborden. Bedankt Jan!


SHBH