Nieuws

Februari 2019 Het schiet mooi op met de achterbouw: nog in de primer en daarna afspuiten. Daarna kan de gehele afbouw starten en wordt de Ford Thames opgetuigd.

 

Juni 2018

Van de firma DRV uit Hoogeveen kregen we twee historische items geschonken te weten: 1 hefboombrandspuit, bouwjaar 1902 en fabricaat Bikkers & Zn uit Rotterdam en 1 slangenkar, bouwjaar en fabrikant onbekend.

Bij de spuiter Ten Elzen te Delden hebben de laatste demontagewerkzaamheden plaatsgevonden, nu kan het echte werk beginnen!

De Ford Thames is op 1 juni naar autospuiter Ten Elzen in Delden gebracht.

Mei 2018

Voortgang Ford Thames

Maart 2018

Voortgang Ford Thames Bovendek er af, kastdeurtjes er uit en de maten opgemeten voor de nieuwe binnen beplating van watervast betonplex. De oude beplating was nog van spaanderplaat, en door alle nattigheid was dit er in de loop van de jaren niet beter op geworden. Het bovendek wordt vernieuwd met 16 mm planken met groef en veer en dan afgedekt met aluminium tranenplaat.

Voortgang restauratie Ford Thames. De eerste grote onderdelen zijn gedemonteerd. Het volgende is de demontage van de gehele achteropbouw, daarna kan dit deel als eerste naar de spuiter. Daarna wordt verder gewerkt aan de demontage van de onderdelen uit de cabine en het chassis.

 Januari 2018 Van een hoop schroot, naar een perfect gerestaureerde oude schuimblusaanhanger. In ruim 1 jaar tijd hebben onze jongens weer een puik staaltje vakwerk afgeleverd met weer een nieuwe aanwinst voor onze rijdende collectie. Jongens, complimenten met dit stukje vakwerk! Ook dank aan 2 sponsoren ( Thom de Jong en Nijland autoschade) voor nieuwe banden en uitdeuk- en spuitwerk van de spatborden.

Ons volgende restauratieproject wordt deze hefboombrandspuit van de gemeente Sluiskil uit 1861. We hebben zoveel onderdelen opgehaald dat we misschien wel 2 pompen in originele staat kunnen terug brengen.  

November/december Intocht Stroinkslanden Enschede Intocht Beckum

Intocht Mikadoschool

September 2017 Donderdag 28 september zijn we in het kader van ons jaarlijks uitstapje op bezoek geweest bij Ziegler Brandweertechniek te Winschoten. We hebben een goede indruk gekregen van de productie van de huidige generatie en verscheidenheid van en aan brandweervoertuigen. De dag werd afgesloten met een meer dan uitstekend Chinees buffet.

September 2017 Met 3 mensen van de SHBH (Bart Methorst, Jan Leeftink en John Vulker) arriveerden we om 09.30 uur bij restaurant Kerkemeijer waar het evenement plaatsvond. Na het in ontvangst nemen van enkele bonnen en het aanwijzen van de opstellingsplaats ging het programma om 10.00 uur van start. Lees verder 

September 2017 Open bedrijvendag Op zaterdag 16 september 2017 werd er een Open Bedrijven Dag gehouden ten zuiden van Hengelo. Er deden ongeveer 45 bedrijven mee. Wij waren aanwezig op uitnodiging van Stork Thermeq. Lees verder

September 2017 De website HEEMAF mijnstadmijndorp heeft een mooi artikel geschreven over de bedrijfbrandweer van de HEEMAF. De HEEMAF (Hengelosche Electrische en Mechanische Apparaten Fabriek) beschikte vanaf 1920 over een eigen bedrijfsbrandweer. Het artikel kan je hier lezen.

September 2017 Deze oude straalpijp (periode 1925 tot 1940) werd geschonken door een particulier. Hij of zij wilde onbekend blijven, maar in ieder geval onze dank!

Juni 2017 Van Jan Haken, oud commandant van Hengelo, ontvingen wij een groot deel van zijn privecollectie zoals brandweerhelmen- en petten uit binnen- en buitenland, een verzameling stropdassen, zijn Gala uniform en een aantal tekstborden. Bedankt Jan!